Overstroming

 

Kinderen helpen kinderen

 

Hoe kan je een menswaardig bestaan leiden als je nog niet kan voorzien in voedsel en onderdak?

Nochtans is dat het lot van veel Pakistaanse families. Ze zijn afhankelijk van hun werkgever, de 'landeigenaar'. Kinderen vanaf 5 jaar moeten meewerken in fabrieken, steenbakkerijen of tapijtweverijen om 's avonds alle hongerige magen te kunnen vullen. TWaalf uur per dag werken is niet ongewoon, spelen kan niet, laat staan naar school gaan. De arbeid is zwaar, veel kinderen worden ziek. Door de overstromingen werden deze families extra hard getroffen!

Het scharnierpunt naar een 'andere', hoopvolle wereld is onderwijs.De vzw die wij met onze actie willen steunen, tracht in elke familie enkele kinderen onderwijs te laten volgen zodat ze een opleiding kunnen volgen, een diploma behalen en door beter betaald werk mee de familieschulden kunnen afbetalen.

Pakistan in onze school
 
Schoolatelier en winkeltje

  Nog eens muzikaal nagenieten van 12/2?  Klik hier, scroll en geniet!

KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMA VAN 12/2 !
[START benefiet om 16.30u]


Inkom en prijzen

All-in ticket 12+
Voor de prijs van 15 euro kunnen volwassenen eten, meegenieten van een tiental optredens én zich uitleven tijdens de fuif.

All-in ticket 12-
Kinderen betalen slechts 8 euro voor het
Pakistaans buffet, leuke muziek voor de kinderen en voor tal van workshops.

Muziek ticket +
Als je niet wenst te eten en voor de muziek komt,
dan betaal je 6 euro voor alle optredens én voor de fuif.

Fuif ticket
Fuifgangers die afzakken tegen 23u of later betalen 3 euro
voor een spetterende fuif!

Geesten van Mayombe

In klas Eddy maakten de kinderen na een bezoek aan museum M te Leuven een heuse film. De laatste week voor de kerstvakantie kan je deze film komen bekijken in Cinema Appeltuin. Volwassenen betalen één symbolische euro als bijdrage aan onze actie! Een klik op 'trailer' geeft je alvast een voorsmaakje!

Je kan de volledige film van 20 minuten (1.5 GB) ook downloaden voor €5. Je stuurt een mailtje naar eddymac@telenet.be Je kan dat bedrag betalen in de klas of op de rekening 786-5777388-52 met vermelding van je emailadres. Je krijgt dan de link waar je de film vanaf 24 december kan downloaden. Een film die niet mag ontbreken in je Pixar- en Disneycollectie

Kalender 2011

Klas Lut ging aan de slag met pastelkrijt en ontwierp een prachtige kalender voor 2011!

De ideale afdronk

1 meter pleister!


'Kinderen helpen kinderen' verkoopt sinds jaar en dag wondpleisters. Ook deze kan je in onze school aankopen. Een pakje met één meter pleister kost 4 euro.

Nog geen origineel én praktisch kerstcadeau? Dit is je kans!

Breiwerk van hier tot in Pakistan!
 

De afstand van hier tot in Pakistan breien we! Iedereen kan meedoen, iedereen kan sponsoren! We breien met 6 draden tegelijk en proberen de hal rond te breien: 90 meter breiwerk! Elke meter breiwerk staat voor een afstand van ongeveer 65 km en zo geraken we van Leuven tot in Karachi! Klas Katleen zorgt ervoor dat jullie weten over welke landen we vliegen voor we op onze eindbestemming zijn op 10 februari! Bekijk het in de grote hal en brei mee! Sponsorformulier kwijt?
Hier kan je het downloaden.

  Video:Naar Museum M

  ROB-uitzending 17/2

 Fotoreportage:Breien van Leuven naar Pakistan
Deel 1

Tombolaprijzen
(trekking van 25/2/2011)De tombolaprijzen kan je hier downloaden

Wij = Freinetschool de Appeltuin, Weldadigheidsstraat 74, 3000 Leuven + jij?
pakistan@appeltuin.be
rekeningnummer 786-5777388-52
Met dank aan / in samenwerking met:

 

Notre Dame Leuven Eshtaar-Art vzw   Cafe Metropole Leuven   restaurant Acquasanta De Creaboerderij  ■ Sanae ■ Villa Kakelbont

Sluit deze box.