Uit de praatronde…de kip of het ei?

admin_shiva

Ik ben naar het museum geweest van India. Ik heb er een beeld gezien van een God en die heet Shiva. Een slang had daar een bedje voor gemaakt. Een slechte geest had de wereld verstopt in een grot. Shiva had zich in een everzwijn veranderd omdat hij dan diep kon duiken. Hij heeft met zijn slagtanden de geest gedood en heeft dan de wereld bevrijd en terug uitgekneed. (Willem)

Floor vroeg zich toen af hoe de wereld ontstond. Was het de oerknal? Wat was er eerst? Wat was het eerste leven? Uiteindelijk vroegen we ons af wat er eerst was: de kip of het ei?

Weet iemand van de ouders het?

1 reactie op “Uit de praatronde…de kip of het ei?

  1. wat was er eerst, de kip of het ei? Dat is één van die ‘dooddenkers’: eender hoe lang je er over nadenkt, je komt er niet uit…Misschien juist daarom dat er zoveel mythes en theorieën zijn over het onstaan van de wereld. Wel interessant om de verschillen en gelijkenissen daartussen te ontdekken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>