Brief aan Jaap Robben


Beste Jaap Robben,


Een tijdje geleden wonnen we een boekenpakket met daarin ook jouw boekje ‘De Zuurtjes’.
We hebben het in de klas gelezen en vonden het een leuk boek maar we zitten toch nog met een vraag.
De papa hebben Harry en Huibert Zuur teruggevonden in de tuin maar hoe is de mama gestorven en waar is ze eigenlijk?

Groetjes van heel de klas

3 reacties op “Brief aan Jaap Robben

 1. Beste klas en meester Wout,

  Hartelijk dank voor het mailtje. Fijn om te horen dat jullie plezier hadden in het lezen van het boek. Ik heb Harry en Huibert gebeld om het te vragen, maar ze nemen niet op.

  Harry en Huibert stonden bijna op het punt om te zeggen wat er met haar is gebeurd. Maar net op dat moment kwam de hond binnen aan het eind van het boek. Dus Benjamin en ik hebben het ook niet gehoord. Wij weten het dus ook niet. We zullen het dus zelf moeten bedenken. Misschien is ze wel ooit weggelopen of overleden en begraven omdat ze al heel oud was.
  Ik denk dat Harry en Huibert hun moeder gewoon niet kunnen missen, en door niet te zeggen wat er met haar is, lijkt het alsof ze er nog een beetje is. Daarom houden ze het denk ik geheim.

  Hebben jullie een idee waar ze zou kunnen zijn?

  Heel veel leesgroeten,
  Jaap Robben (ook van Benjamin Leroy)

 2. We denken dat de papa eerst gestorven is en daarna is de mama gestorven van verdriet…
  We dachten lang dat ze toch thuis in bed lag, ziek of dood maar dat was niet zo. Het is ook niet zo belangrijk… Eerst dachten we dat Harry en Huibert kinderen waren en dat zijn ze ook maar ze zijn al oud dus kan het wel dat de mama en papa al lang dood waren.

 3. Wat fijn dat jullie ‘De Zuurtjes’ een heel leuk boek vonden en dat jullie naar de schrijver ervan geschreven hebben!

  In het boek staat inderdaad niet wat er precies met de mama van Harry en Huibert is gebeurd.Dat gebeurt soms nog in boeken, dat de schrijver eigenlijk niet alles van het verhaal vertelt. Het toeval wil dat we bij Leesgoed (dat is een tijdschrift over kinderboeken) daar net een nummer over aan het maken zijn. Ik zou daar heel graag eens met jullie over praten, om er een artikel over te schrijven. Zouden jullie dat zien zitten?

  Groetjes,
  Karin

  PS Hebben jullie ‘de Zomerzot’ al gelezen? Vertelt de schrijver daar alles, denken jullie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>