De kip of het ei?

Deze week organiseerden we een forum waarbij de kinderen van heel de eerste graad op een of andere manier hun deelprojectje in het thema ‘in het begin’ voorstelden. Bij Lin onderzochten de kinderen het proces van zaad tot plant, bij An ging het over het eerste leven, bij mij over de geschiedenis van de luchtvaart en bij Ronni filosofeerden de kinderen over wat er nu eigenlijk eerst was: de kip of het ei. Ronni maakte hiervan alvast een leuk filmpje!

Graadsproject

tuintjeJolien bracht wat bloempotjes mee naar de klas, we zaaiden wat tuinkers en bieslook.
Binnenkort klaar voor een lekker lente-slaatje! Ons nieuw (graads-) project gaat ook over het begin van… Ook het verhaal van Daan hoe hij uit een blok hout een prachtige beker maakte, past perfect in ons project. Wordt vervolgd!

Project Insecten

Gisteren sloten we ons project af met een projectvoorstelling voor de eerste graad en voor klas Kris/Francoise. Met ons projectlied en het schimmenspel (hier zonder special effects) kunnen jullie een stukje mee proeven van het enthousiasme en acteertalent van de kinderen!

Fruitvliegjes

fruitvlIk heb fruitvliegjes mee: mannetjes en vrouwtjes. Die gaan we mengen en dan gaan ze kindjes maken. De vrouwtjes leggen eieren in het eten. Vrouwtjes hebben hartjes-ogen of maanvormige ogen, ze zijn  groter dan de mannetjes en ze hebben ook een zwarte poep.
Edie

Oye LENA? Hola!

Gisteren liepen de kinderen van de eerste graad massaal veel toeren….
DIKKE PROFICIAT!!
Hier wat sfeerbeelden: